סמינר יום ו׳ באנתרופוסופיה

רבים היום חשים שהמסלול המקצועי שלהם ועיסוקיהם לא ממלאים אותם באופן מספק, ויש בהם בקשה להכיר את עצמם לעומק ואת המקום שלהם בעולם.

לימודי האנתרופוסופיה עוסקים בהתבוננות הכרתית במהות האדם, ולצידה בפעילות אומנותית המגלה את הכוחות היוצרים החבויים בתלמיד.

נגן וידאו

בוגרים מספרים

מה מקנה הסמינר?

הסמינר מקנה הכרה בסיסית של האנתרופוסופיה הנקראת גם ״מדע הרוח״, הליכה משותפת בדרך הפנימית לפי האנתרופוסופיה, ביטוי עצמי יצירתי המאפשר מפגש עצמי והטמעת תובנות באופן חווייתי באמצעות שירה, תנועה (אוריתמיה) וציור, וקורס ביוגרפיה להתבוננות בסיפור של חייכם והכרת הרגעים המכוננים שעיצבו את מי שאתם היום.

צוות המורים

יובל נאור

יובל נאור

מלמד אנתרופוסופיה

בוגר לימודי אנתרופוסופיה ומוזיקה בשויץ וגרמניה, וסמינר לחינוך ולדורף בארץ. מזה 20 שנה מלמד אנתרופוסופיה בסמינרים שונים. לפני עשור הקים את הסמינר לחינוך 'רימון' בפרדס חנה ועדיין מרכז אותו כיום. עובד עם מעגלי הורים בשאלות חינוך. מלמד את תחום 'האדם והכוכבים'. מקיים תדיר סופי שבוע לתצפית כוכבים וקורסים ללימודי אסטרוסופיה.

עמוס בן אהרון

עמוס בן אהרון

מלמד את הדרך הפנימית

השלים תואר שני בתיאטרון וספרות באוניברסיטת תל אביב ובאוניברסיטת חיפה, וכעת בלימודי דוקטורט. למד חינוך מרפא בשווייץ. מלמד אנתרופוסופיה בסמינרים שונים בישראל.

סופיה - מרכז סמינרים באנתרופוסופיה

אלדד בן דוד

מלמד ביוגרפיה

נירה נחתומי

נירה נחתומי

מלמדת אוריתמיה

גבריאלה קרפוך

מלמדת לציור

למדה ציור בצעירותה אצל הצייר יאן ראוכוורגר. עשתה שנת מבוא בהרדוף ושנית אצל גיאורג גלצר בשוויץ, והמשיכה להעמיק באמנות ובאנתרופוסופיה. הוכשרה בתרפיה באמנות בגרמניה - ובעקבותיה עסקה בתחום במשך 25 שנה. תוך כדי כך לימדה ציור בסמינרים שונים ובאופן פרטי. רואה את תפקידה בהנגשת הציור לכל אדם.

הקורסים הנלמדים בסמינר

נושאים עיוניים

מטרת הקורס היא לתת תמונה שלמה של האדם – גוף, נפש ורוח.

האדם הוא הישות המורכבת ביותר הקיימת בעולמנו. הידיעה העצמית עוברת דרך לימוד של היבטים שונים של ישות האדם. אנחנו מתבוננים בתופעות יומיומיות – בתהליכים השונים שהם גרעין ישות האדם, ומגלים כיצד התהליכים האלה קשורים למהות ה״אני״ הייחודית שלנו.

מה זה אומר "לעשות דרך"? ומהן הדרכים בהן יכול אדם בתקופתנו לפתח בתוכו כישורים חדשים של התנסות והכרה? כיצד יכול אני להוליד את האדם הרוחי בתוכי, מתוך השיחה הפנימית עם ממשות הרוח של העולם. בשיעור זה יידונו בקבוצות עבודה קטנות, שאלות הדרך הפנימית, מדיטציה ותרגול. עבודה עם הספר כיצד קונים דעת העולמות העליונים. 

שיעורי אמנות – אמנות כדרך של התמרה

בשיעור זה נפתח צוהר אל העולם החי של הצבעים ושל האור והצל באמצעות טכניקות שונות של עבודה בצבעי מים ורישום. מתוך כך נתרגל את ההתבוננות והדמיון, ונשאל את עצמנו כיצד נוצרת תמונה; מהו סוד הקסם המוליד עולם שלם מתוך הדף הלבן, מתוך האין. 
בסיפור, בשירה ובדרמה אנו מחפשים את זרם התנועה של הדיבור, את המוזיקה הפנימית שנושאת אותו, את הגוונים והמחוות שצובעים אותו, ואת הכוחות המעצבים שמפסלים אותו. בניסיון להתעורר יותר ויותר לפעילות מודעת של עיצוב המלה, אנחנו פוגשים את עצמנו בשיחה עם האחר, בזרם של התהוות ויצירה. עבודת הדיבור, התנועה והמשחק בשיעור זה צומחת להצגה, כפרויקט אומנותי מסכם. 
אמנות התנועה מביאה לידי הופעה במרחב את הצליל כמילה וכמוזיקה. נתנסה באיכויות שונות של המרחב, ובתנועה במרחב כתהליך של נשימה. בשיעורים ננסה לפתח יכולת של הקשבה דרך תנועה משותפת.

פרטים נוספים והרשמה

זמן ומקום

מקום פעילות: סופיה – מרכז הסמינרים, הרדוף

ימי ושעות לימוד: ימי שישי, שעות 8:00-14:00

משך התכנית: שנת לימודים אקדמית (עם אפשרות להמשך) – אוקטובר עד סוף יוני

השאירו פרטים ונחזור אליכם

תוכלו לשאול שאלות נוספות, להתייעץ ולהתקדם בתהליך ההרשמה.

שאלות נפוצות

משמעות המילה ״אנתרופוסופיה״ היא שילוב של ״אנתרופוס״ (אדם) ו״סופיה״ (חֹכמה), כלומר ״חֹכמת האדם.

מדובר בגישה שנוסדה על ידי רודולף שטיינר המכונה גם ״מדע הרוח״, כלומר שימוש בחשיבה פעילה ומדעית להתבוננות ברבדים הבלתי-נראים של הקיום.

״הרים נישאים קוראים רק להלך האמיץ

אם יש בך אומץ – העז

וצעד בדרך…״

— מרה פרידריך

השותפים של סופיה